battle-board-game-castle-277124.jpg
nik-macmillan-280300.jpg
battle-board-game-castle-277124.jpg

Uw juridische partner in strategie voor ondernemingen, bedrijfsleiders en ondernemers


SCROLL DOWN

Uw juridische partner in strategie voor ondernemingen, bedrijfsleiders en ondernemers


Welkom

Bent u ondernemer en zoekt u een advocaat in Antwerpen en ruime omgeving, dan bent u op deze website op het juiste adres. Alis Advocaten is het advocatenkantoor bij uitstek voor de onderneming, bedrijfsleider en ondernemer met belangen in Vlaanderen.

ONZE VISIE

De bedrijfswereld verandert steeds sneller en neemt alsmaar toe in complexiteit: klanten worden veeleisender, concurrentie wordt sterker, wetgeving verandert en verstrengt. Ondernemers en bedrijfsleiders worden hier steeds meer mee geconfronteerd.

ONZE MISSIE

Alis Advocaten investeert continu in de ontwikkeling van de competenties van haar team door rekrutering en opleiding, zodat het haar cliënten kan blijven verzekeren van up-to-date juridische specialisaties, die relevant zijn voor de diverse uitdagingen van het bedrijfsleven.

Alis Advocaten bedient haar bedrijfscliënteel door op-maat-gesneden, hoogst kwalitatieve ondersteuning, zodat iedere ondernemer of bedrijfsleider zich kan concentreren op zijn eigen business, zijn klanten en zijn ambitieuze doelstellingen qua omzet, winst, personeelsontwikkeling … Het geëngageerde team van Alis Advocaten is vooral gespecialiseerd in burgerlijk- en handelsrecht in de ruime zin. Het juridisch advies wordt begrijpelijk en relevant gemaakt. Indien een andere expertise noodzakelijk is, doet Alis Advocaten beroep op haar experten-netwerk, zowel voor juridische vragen als voor andere aspecten van succesvol ondernemen.


ONZE waarden

Alis Advocaten ziet zichzelf als een advocatenkantoor zowel als een onderneming.

Als advocaten zijn we onafhankelijk. Dit betekent dat we vrij zijn van beïnvloeding door cliënteel of door derden. Wij behoeden onze cliënten voor onbezonnen procedures door hen op een pragmatische wijze te adviseren. We nemen onze functie als eerste rechter zeer ernstig.

Ook de maximale inzet in alle dossiers is één van onze kernwaarden. Elke cliënt zowel als elk dossier is voor Alis Advocaten van groot belang.

Als onderneming menen wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Alis Advocaten wenst dan ook ethisch verantwoord te ondernemen. Er is binnen onze onderneming ruimte voor pluralisme en we verliezen duurzame ontwikkeling niet uit het oog.

onze diensten

U kan bij ons terecht voor tal van diensten, volledig op maat van uw wensen en noden.


Alis_MockUp.jpg

Pas de statuten van uw vennootschap aan

Ook u moet de statuten van uw vennootschap aanpassen. Een plan in 9 stappen.

nik-macmillan-280300.jpg

Praktijkvoorbeelden


Praktijkvoorbeelden


Enkele voorbeelden uit de praktijk

Alis Advocaten is een kantoor dat zich richt naar ondernemers en bedrijven. Onze dienstverlening is dus enerzijds zeer ruim, maar anders met oog voor het juiste detail. Enkele voorbeelden uit de praktijk:

"

U start als ondernemer een nieuwe vennootschap met een professionele partner?
Alles gaat goed, maar denk best nu al aan tijden dat het minder zou gaan. Wat als de meningen uiteenlopen? Wat als één van de twee er uit wil? Wat als één van de twee komt te overlijden? Duidelijke afspraken bij de start, vermijdt dat er later aanslepende procedures dienen gestart te worden.

"

Uw vennootschap is op zich rendabel, maar door één foute zet draait u een éénmalig verlies die het voortbestaan van uw vennootschap bedreigt?
U kan bepaalde schulden niet betalen en aanmaningen zich op.   Wacht niet tot de werking van uw bedrijf dreigt te verlammen door de hoge (deurwaarders-)kosten en intresten die u dient te betalen.  Wellicht vinden we een haalbare oplossing.

"

U laat voor uw vennootschap software ontwikkelen op maat?
Vele ontwikkelingsbedrijven werken vandaag op regie met een middelenverbintenis. Het komt er op neer dat ze “hun best zullen doen een goed werkende software te ontwikkelen”. Dergelijke situaties kan u beter vermijden. Bezorg ons op voorhand het contract en wij maken er een resultaatsverbintenis van.

"

U belegt uw vermogen in onroerend goed. Wat met huurders die niet betalen? 
Wij zorgen voor inning van de achterstallige huur en ontbinding van het contract lastens de huurder met doorrekening van huurschade en verbrekingsvergoeding. En wat met aannemers die niet werken volgens de regels van de kunst? Ook daar dient strategisch over nagedacht. Soms heeft u meer aan een slecht akkoord dan aan een goede procedure. Wij helpen u het juiste af te wegen.