Onderneming juridische audit

Vanaf een bepaalde leeftijd laten mensen regelmatig een check-up doen bij de huisarts. Er zijn geen klachten, maar voor alle zekerheid wil men preventief mogelijke kwalen vermijden. Vanaf 50 jaar wordt aangeraden om dit vijfjaarlijks te doen.

Een gezond principe dat u ook beter binnen uw onderneming kan invoeren. Op vijf jaar tijd verandert er heel veel in de wetgeving terwijl een groot deel van uw documenten of handelswijzen niet verandert. Bent u na verloop van tijd nog wel zeker dat uw onderneming volledig in overeenstemming is met de wet? Misschien zijn er veranderingen die voor u het leven aangenamer maken en die u een grote meerwaarde kunnen bieden in uw onderneming.

Alis Advocaten biedt u hiervoor een juridische audit aan. We analyseren samen met u het geheel van juridische elementen waar u mee te maken krijgt en maken samen met u een lijst op van alle te onderzoeken documenten en handelingen binnen uw onderneming. U kan er voor kiezen om de gehele audit onmiddellijk aan te vatten of om hem in een langer durende abonnementsformule te gieten waarbij (bij wijze van voorbeeld) elk kwartaal een ander onderdeel wordt onderzocht. Op die manier blijft u continu aandacht besteden aan de juridische compliance op alle domeinen en worden de kosten gespreid naar een aanvaardbaar niveau.

Dit gaat van de verplichtingen binnen het vennootschapsrecht, de gebruikte handelscontracten, het arbeidsreglement, de GDPR-compliance, de verloning, het preventiebeleid en ga zo maar door.

Bent u geïnteresseerd, neem dan vrijblijvend contact voor een afspraak.

Zijn werkzaam in deze materie